Pensionisthøjskolen Marielyst

Er du pensionist og kunne ønske at opleve et højskoleophold på Falster, så er pensionisthøjskolen Marielyst et oplagt valg. Omgivelserne  omkring højskolen er fantastiske og selve højskolen ligger kun 200 meter væk fra Østersøen, hvor du finder en af Danmarks fineste badestrande. Selve bygningen er en gammel firelænget gård fra 1906, som blev indviet som badehotel, som nu danner rammerne for pensionisthøjskolen Marielyst. Bygningen er fint bevaret og danner rammer for bl.a. en spisestue med møbler fra 1919 samt opholdsstuer med et bibliotek med ca. 8.000 bøger og billiard. Der er ingen trapper i bygningerne, hvor alt er i ét plan og der er bl.a. teleslynge i undervisningslokalerne og spisestuen.

Udfra gården er der tilbygget fire værelsesfløje, som rummer 60 værelser med bad og toilet på hvert enkelt værelse (enkelt- og dobbeltværelser). Der er plads til op til 84 kursister på højskolen. I undervisningslokalerne er der alt det fornødne udstyr til undervisningen. Herudover er der på pensionisthøjskolen Marielyst en række kreative værkstæder, med masser af muligheder for individuel udfoldelse.

Der er levende musik hele dagen og et fantastisk køkken med Elite-Smiley. Der bliver taget godt om kursisterne med et veluddannet personale, altid i godt humør. Undervisningen udføres naturligvis af kvalificeret og engagerede lærere.

Busser fra Høje Tåstrup og Sjælør kører lige til døren, så transportmulighederne er gode.

Af tilbudte kurser kan nævnes:

  • Idræt, Sport og Gymnastik
  • Kunst og kreative fag
  • Medier, Samfund, Politik, Rejser
  • Musik – Teater og dans
  • Naturen og Naturvidenskab
  • Sundhed, Mad, Livsstil og Personlig udvikling
  • Uddannelsesforberedelse

Du kan læse mere om højskolen her, og se hvornår de forskellige kurser har opstart.